måndag 11 april 2011

Ikageng - Girls Mentorship Program

I lördags var det stoooooor Kick off!
30 tjejer i åldrarna 12 till 16 skulle samlas på lördag morgon för att påbörja det 10 veckor långa mentorprogrammet. Vi hade bunkrat upp med mat och dryck och dansläraren stod otåligt och väntade på att få kicka igång.

Kl 09:00 ringde jag till Ikageng för att dubbelkolla att alla var på väg och fick ett lite förvånande svar. Nja vi har inte åkt än det har bara kommit 4 tjejer så vi väntar in resten. Ja ha...det fanns inte så mycket att göra än att vänta och se.

Kl 10:30 kom det dock ett gäng tysta och storögda tjejer (18st) alla inklämda i EN taxibuss. Vi bestämde snabbt att dagens övningar skulle handla främst om att ta reda på vad tjejerna hade för förväntningar och sedan skulle vi alla ta och släppa loss (dansa) innan det var dags för hemfärd.

Vi delade in dem i grupper om 5 och gav dem ett papper och en penna och bad dem skriva ner sina förväntningar. Det var allt mellan himmel och jord....De vill prata om grupptryck, graviditet, sexuellt utnyttjande, inre skönhet, yttre skönhet ...lära sig hur man går i högklackade skor och hur man väljer BH. Lära sig att baka och att sminka sig. Sjunga, drama, poesi ...jag ALLT. Utifrån dessa lappar kommer vi försöka se till att diskutera olika viktiga ämnen med tjejerna och eventuellt också lära dem att gå i högklackat :-)

Trots lite förseningar så var det väldigt lyckat och jag ser redan fram emot nästa lördag!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar